Разкриха високотехнологична наркооранжерия, двама са задържани

Разкриха високотехнологична наркооранжерия, двама са задържани

Служители на ГД „Национална полиция“, съвместно с колеги от сектор „Наркотици“ при ОДМВР -Варна разкриха високотехнологична наркооранжерия. Двама са з

Служители на ГД „Национална полиция“, съвместно с колеги от сектор „Наркотици“ при ОДМВР -Варна разкриха високотехнологична наркооранжерия. Двама са задържани.
Действията са проведени вчера от криминалисти на Главната дирекция „Национална полиция“ и техни колеги от ОДМВР-Варна. В рамките на спецоперацията е установена наркооранжерия, изградена в района на производствен цех в село Млада гвардия, снабдена с високотехнологично оборудване. При извършените процесуално-следствени действия от помещението са иззети 450 саксии с растения от рода на конопа. Във фризер са намерени 10 полиетиленови плика, съдържащи суха тревиста маса с общо тегло около 9 килограма, препарати и торове за отглеждането на растенията.
Задържани са двама 45-годишни мъже – от с. Садиево и Кокаляне, осъждани и с множество криминалистически регистрации. При претърсването на ползваните от тях имоти и автомобили са открити още полиетиленови пликчета, съдържащи вещества на кристали и тревиста маса, както и множество електронни везни.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Окръжна прокуратура Варна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0