Разкриха голяма ало измама в Солун, 40-годишен българин прибрал 30 000 евро от възрастна гъркиня

Разкриха голяма ало измама в Солун, 40-годишен българин прибрал 30 000 евро от възрастна гъркиня

Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха автор на телефонна измама, съобщиха от МВР. Действията са проведени на 22 и 23 авг

Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха автор на телефонна измама, съобщиха от МВР.
Действията са проведени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, обл. Русе. Те са осъществени от криминалисти на ГДНП, колегите им от ОДМВР-Русе и Окръжния следствен отдел – Русе в координация със Службата за защита на имуществото в гр. Солун. Работата е започнала след реализирана телефонна измама на 20 август. По схемата „необходимост от средства за спешна операция на близък“ жертва на престъплението станала възрастна жена от Солун, от която са отнети 30 000 евро.
Първоначално на територията на гр. Солун е задържана 67-годишна жена, българска гражданка, в която била открита част от инкриминираната сума – 21 650 евро и 229 долара. Малко по-късно, на адрес в гр. Ветово, криминалистите задържали и фактическия извършител на измамата, мъж на 40 години. В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност.
По случая е установена и съпричастност на още една българка – на 65 години, която заради заболяване от Kовид, към момента не е задържана. И тримата участници в престъпната схема са с множество криминалистически регистрации и осъждани. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.
Това е поводът полицията отново да призове хората по никакъв повод да не се поддават на телефонни обаждания от непознати. Когато това се случи, да не действат емоционално, веднага да потърсят връзка с близките си или да подадат сигнал на тел. 112.

COMMENTS

WORDPRESS: 0