Разбиха ОПГ за трафик и разпространение на наркотици в страната

Разбиха ОПГ за трафик и разпространение на наркотици в страната

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на престъпно сдружение, занимаващо се с трафик и разпространение на високорискови наркотични ве

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на престъпно сдружение, занимаващо се с трафик и разпространение на високорискови наркотични вещества, е реализирана от служители на ГДБОП. Действията са осъществени на 6 юни на територията на областите Бургас, Стара Загора, Варна и София под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас. В рамките на образуваното досъдебно производство са извършени претърсвания и са иззети близо 11 кг зелена тревна маса, дала характерната реакция на канабис при полеви наркотест, към 2.300 кг вещество на бучки – метамфетамин, около 30 г бяло прахообразно вещество – кокаин. По първоначални данни стойността на наркотиците е в размер на 400 000 лева.
Задържани са петима участници в престъпната схема. На трима от тях с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа, а впоследствие им е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Повдигнатите обвинения са по чл. 321, ал. 6 от НК и по чл. 354а, ал. 2 от НК. Установени са двама техни съучастници, които към момента се укриват и са обявени за общодържавно издирване.
Работата по случая продължава.

COMMENTS

WORDPRESS: 0