Разбиха мрежа за детска порнография у нас, задържани са 13 души

Разбиха мрежа за детска порнография у нас, задържани са 13 души

Разбиха мрежа за детска порнография у нас. Задържани са 13 души, като петима са на територията на София, а осем в различни градове на България. Образу

Разбиха мрежа за детска порнография у нас. Задържани са 13 души, като петима са на територията на София, а осем в различни градове на България. Образувани са 12 досъдебни производства. Акцията е съвместна между Прокуратурата, Национална следствена служба и Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Претърсени са около 20 адреса точно в 7.00 тази сутрин. Намерени и иззети са телефони, компютри, хард дискове, флашки и други магнитни носители на информация. Това обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев.
Подробности за операцията даде директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.
Открити са видео клипове и снимки с брутални сцени на сексуално насилие над деца на видима възраст между 2 и 10 години. Децата са от бивши съветски републики и страни от Далечния изток.
Разследва се дали една от жертвите е с българско гражданство.
Групата е следена в продължение на два месеца.
Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, IT специалисти, мотокарист, общ работник, собственик на спортен магазин, оценител на имоти и др. Те са мъже на възраст между 30 и 40 години, има и на 60 години. Всички са с добър социален статус, а 50% са семейни. Лицата са от София, Варна, Девня, Елин Пелин, Хасково.
Към момента мъжете са задържани за 24 часа. Предстои да бъдат задържани за 72 часа, а след това и постоянно задържане под стража.
Профилите на задържаните показва, че те лесно биха преминали към подобно насилие над деца в реалния живот.
Предполага се, че един от задържаните, който е разпространявал материалите живее в близост до детски дом в град близо до София.
Наказанието за подобно престъпление е до шест години затвор.

COMMENTS

WORDPRESS: 0