Разбиха лаборатория за синтетичен наркотик

Разбиха лаборатория за синтетичен наркотик

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха сливенски криминалисти, съобщиха от пресцентъра на МВР. ​ Спецоперацията срещу производст

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха сливенски криминалисти, съобщиха от пресцентъра на МВР. ​
Спецоперацията срещу производството и разпространението на наркотични вещества е проведена късно вечерта на 20 декември от служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ-Сливен. В хода на полицейските действия криминалистите предприели претърсване във вилен имот край град Сливен. На място, в момент на производство на дрога, са заловени двама криминално проявени местни жители – на 49 и 33 години. В едно от помещенията е установена изградена лаборатория за производство на синтетична дрога. При процесуално-следствените действия са намерени 5-литрови туби с течност, съдържанието на едната от които е реагирало на метамфетамин. Иззети са прекурсори, голямо количество блистери с таблетки, както и множество други вещества и предмети, служещи за производството на синтетичния наркотик. Последвало претърсване и в дома на единия от задържаните, където криминалистите открили близо 2 килограма суха зелена листна маса- чай за пушене, 11 пластмасови туби, съдържащи различни по вид течности и вещества. Течността на една от тубите дала характерната реакция за метамфетамин при извършения полеви наркотест. Иззети са и около 250 грама бяло кристалообразно вещество, индекирало на метамфетамин, както и огромно количество използвани блистери, ампули и други вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик.
Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои днес да бъде разгледана мярка за неотклонение „задържани под стража” на 49-годишния мъж.

COMMENTS

WORDPRESS: 0