Рамзан Кадиров към Зеленски: Предайте властта веднага и аз ще помоля Путин да Ви даде убежище

Рамзан Кадиров към Зеленски: Предайте властта веднага и аз ще помоля Путин да Ви даде убежище

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров предложи президентът на Украйна Владимир Зеленски да прехвърли властта на Виктор Янукович, който беше принуден

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров предложи президентът на Украйна Владимир Зеленски да прехвърли властта на Виктор Янукович, който беше принуден да замине за Русия след въоръжения преврат в Киев.
Главата на Чечения каза, че Зеленски все още има време да се върне в украинската столица, да приеме исканията на Русия и да поиска прошка от жителите на ДНР, ЛНР и Украйна „за беззаконието, което се случва там през последните години“.
„Не се обръщам към вас като към президент. Според закона Виктор Янукович остава такъв за Украйна. Ето, прехвърлете властта на него, легитимния президент, и се надявайте на съдбата“, написа той в канала си в Telegram.
Рамзан Кадиров написа обръщение в своя Телеграм канал до президента на Украйна Володимир Зеленски. В него чеченският лидер го призовава да преговарят и посочва, че това е „единствения му шанс“. Също така Кадиров обещава на Зеленски да поиска от Путин да му даде убежище, ако се съгласи да сдаде властта.
„Зеленски, ако избягаш в Полша, ще се изправиш пред съдбата на Саакашвили, който в крайна сметка се върна в родината си и седна на подсъдимата скамейка. Ако имате доверие на Русия и сте готови за диалог, тогава съм готов да се срещна с вас и лично да помоля руския президент Владимир Путин да ви даде убежище и да ви спаси. Всичко това ще бъде възможно, ако ме изслушаш точно сега и се възползваш от единствения си шанс“, зове още чеченският лидер.
Той също гарантира на Зеленски, че ще може да намери „общ език“ с Путин и да има лична среща с него. Условието е действащият президент да предаде властта на бившия държавен глава на Украйна Виктор Янукович.
По-рано Зеленски каза, че не е напуснал Киев. В същото време на 4 март депутатът от Върховната Рада Иля Кива каза, че президентът на Украйна се укрива в посолството на САЩ в Полша.
Според Александър Михайлов, ръководител на Бюрото за военно-политически анализи, последната реч на Зеленски, в която той критикува НАТО, означава, че картите му в ръкава му свършват.
Източник: Блиц

COMMENTS

WORDPRESS: 0