Радев към ГЕРБ: Както бях критичен към вас, така ще бъда и към всеки друг кабинет

Радев към ГЕРБ: Както бях критичен към вас, така ще бъда и към всеки друг кабинет

Вярвам, че разбирате, че след изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Мога да ви уверя, че както бях критичен към в

Вярвам, че разбирате, че след изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Мога да ви уверя, че както бях критичен към вашето управление, ще бъда и към всяко друго бъдещо. Това каза президентът Румен Радев към представителите на партия ГЕРБ. Днес държавният глава провежда консултации с четири от парламентарно представените партии, като тази с ГЕРБ е втората.

Вижданията ви за дейността на новия парламент и за характера на бъдещото управление са важни за нас и за всички български граждани. Вие безспорно сте формация с опит в българския политически живот и на него трябва да съответства определена политическа мъдрост. Последните две служебни правителства, които назначих, показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хората с различни политически възгледи. Въпросът, който ни касае, е постигнатото в последните месеци да бъде надградено и да вървим напред, а не назад. Вие разбирате тези нови реалности и очакваме наистина конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция, за което вие вече декларирахте, че ще бъдете, обърна се държавният глава Румен Радев към представителите на ГЕРБ.

Заради тези над 600 хил. български граждани, които ни дадоха своето доверие, гарантираме, че ще бъдем знаеща и можеща, конструктивна опозиция, отвърна му шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Обещавам, че ако правителството има нужда от опит и съвет, те ще ги получат. Обещавам, че всяка грешка ще бъде осветявана, ще бъде сочена, не само, защото позицията на опозиция го изисква, а защото за да има добро управление, е нужно да има силна и знаеща опозиция, каза Атанасова. Тя подчерта, че оптимизмът на президента за работата на служебното правителство не съвпада с тяхната позиция. Според ГЕРБ служебният кабинет не се справил с кризите.

Трябва нов тип диалог между партиите в Народното събрание, трябват мостове. През тази година считам, че и служебното правителство, и президентската институция положиха усилия да го разделят допълнително, продължи тя. Атанасова настоя, че институциите трябва да бъдат гарант за свободата и призова президента да вземе отношение и да събере необходимата информация – „защо и кой е издал заповед една медия да осъмне с барикадиран вход и невъзможност служителите да влязат на работните си места“.

Тази тема беше повдигната и даже имаше призив към мен от трибуната на парламента да взема отношение по въпроса с тази медия. Доколкото знам става дума за неплащане на данъци дълго време, отвърна им президентът Румен Радев.

Вместо да ме призовавате тогава да решавам случая, можехте финансово да помогнете на тази медия, мисля, че имате достатъчно ресурси, завърши той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0