Путин задължил бойците от „Вагнер“ да полагат клетва за вярност към Русия

Путин задължил бойците от „Вагнер“ да полагат клетва за вярност към Русия

Президентът Владимир Путин задължи бойците на "Вагнер" да полагат писмена клетва за вярност към руската държава. Това се случва след катастрофата по-р

Президентът Владимир Путин задължи бойците на „Вагнер“ да полагат писмена клетва за вярност към руската държава. Това се случва след катастрофата по-рано през седмицата, при която се предполага, че е загинал ръководителят на наемническата групировка Евгений Пригожин. Това съобщи агенция Ройтерс.
Путин подписа вчера указа, с който се въвежда промяната, като тя влиза в сила незабавно.
Предприетият от руския президент ход да задължи бойците на „Вагнер“ и другите частни военни компании да полагат подобна клетва е ясен сигнал, че държавата иска да затегне контрола върху тези формирования, отбелязва БТА.
Според указа, който беше обнародван на итнернет страницата на Кремъл, всеки, който извършва дейност от името на армията или в подкрепа на така наречената „специална военна операция“ в Украйна, трябва официално да се закълне във вярност към Русия. Указът беше представен като стъпка към поставянето отбраната на Русия върху духовни и нравствени устои, а в самия текст на клетвата е включено изречение, в което полагащият я обещава стриктно да спазва заповедите на командирите и висшето ръководство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0