Путин с указ за ограничения на вноса и износ за определени стоки и суровини

Путин с указ за ограничения на вноса и износ за определени стоки и суровини

Владимир Путин подписа указ за прилагане на специални икономически мерки в сферата на външноикономическите дейности с цел гарантиране на сигурността н

Владимир Путин подписа указ за прилагане на специални икономически мерки в сферата на външноикономическите дейности с цел гарантиране на сигурността на Русия.
„Руският президент подписа указ за ограничаване на вноса и износа на определени стоки и суровини с цел гарантиране на сигурността на Руската федерация“, съобщи агенция Интерфакс.
Путин нареди да се осигури забрана за износ и внос на продукти и суровини в Руската федерация през 2022 г., съгласно списъци, определени от кабинета на министрите. Забраната няма да се прилага за продукти и суровини, превозвани от гражданите за лични нужди, се казва в постановлението.
Путин възложи на кабинета на министрите в рамките на два дни да определи страните, които ще бъдат засегнати от забраната за внос и износ на определени продукти и суровини от Русия.
Според постановлението тези мерки няма да се прилагат за продукти и/или суровини, изнасяни извън Русия и/или внасяни в страната от руски граждани, чужденци и лица без гражданство за лична употреба.
В указа не се уточнява кои стоки и материали ще бъдат ограничени, отбелязва БГНЕС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0