Путин: Разширяването на НАТО е изкуствено, ще има ответен отговор от наша страна

Путин: Разширяването на НАТО е изкуствено, ще има ответен отговор от наша страна

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Москва ще предприеме ответен отговор на разширяването на военната инфраструктура на НАТО във Финландия

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Москва ще предприеме ответен отговор на разширяването на военната инфраструктура на НАТО във Финландия и Швеция, съобщават информационните агенции, цитирани от Нова тв.
„Разширяването на военната инфраструктура на тези територии със сигурност ще предизвика нашия отговор. Какъв ще бъде – ще преценим в зависимост от заплахите, пред които ще се изправим”, заяви руският държавен глава.
Путин обаче добави, че разширяването на НАТО с Финландия и Швеция не представлява пряка заплаха за Русия. „Русия няма проблеми с тези държави. Затова в този смисъл разширяването за сметка на тези страни не представлява пряка заплаха за Русия”, подчерта той.
Разширяването на НАТО е изкуствено, казва руският лидер. Алиансът надхвърля географската си цел и се опитва да не влияе по най-добрия начин на други региони, добавя Путин.

COMMENTS

WORDPRESS: 0