Путин призова украинските войници: Вземете властта в свои ръце!

Путин призова украинските войници: Вземете властта в свои ръце!

Ще бъде по-лесно да преговаряме, ако вземете властта в свои ръце - това заяви руският президент Владимир Путин в обръщение към украинските войници. П

Ще бъде по-лесно да преговаряме, ако вземете властта в свои ръце – това заяви руският президент Владимир Путин в обръщение към украинските войници.
По думите му руските въоръжени сили в момента водят сражения предимно с националистически милиции „които, както знаем, са пряко отговорни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните граждани на народните републики“, предаде БТВ.
Според „обективни данни“, цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове като Киев и Харков. „Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат, точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски“, заяви Путин.
Той призова в прав текст: „Вземете властта в свои ръце, изглежда, че ще е по-лесно да се споразумеем с вас, отколкото с тази банда наркомани и неонацисти в Киев, които са се настанили и са взели за заложник целия украински народ“.
Путин даде „най-високата си оценка за действията на руските войници и офицери“, като подчерта, че действат „смело и професионално“.
По-рано днес руският президент заяви, че Русия е готова да проведе разговори на високо равнище с Украйна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0