Протест на превозвачите: Стотици автобуси и камиони на жълтите павета в столицата

Протест на превозвачите: Стотици автобуси и камиони на жълтите павета в столицата

Около 100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата. Те

Около 100 автобуса и 300 камиона участват в протеста на превозвачите срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата. Те ще бъдат позиционирани пред Министерския съвет, парламента и от БНБ до катедралата „Александър Невски“, съобщи dnes.bg.
Георги Цанов от Контролния съвет на Съюза на международните превозвачи посочи пред БНР, че с рязкото покачване на горивата последния месец и половина е нарушен платежен баланс на фирмите от бранша.
„Много от нашите клиенти не могат да разберат тази потребност, която ние имаме – да увеличаваме цените. Ние намаляваме работата, защото иначе това е пагубно и ще докара, особено по-малките превозвачи, до фалити.
Затова е много важно да бъде ограничена тази цена по някакъв начин, както е в другите държави, в Испания и Франция, с който държавата намалява цената на крайния потребител на горивата, да не се отразява в увеличаване на себестойността на повечето продукти“, каза той.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0