Прокуратурата възложи на ДАНС проверка на Петков за кодовете на изборните машини

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка на Петков за кодовете на изборните машини

Прокуратурата започва предварителна проверка по твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиране на машинния вот на последните предсрочни

Прокуратурата започва предварителна проверка по твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиране на машинния вот на последните предсрочни парламентарни избори.
„От държавното обвинение са се самосезирали по нейните и на председателя на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски изявления по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс“, казаха от Софийската градска прокуратура, цитирани от БНР.
От там уточниха, че проверката е възложена на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).
Припомняме, че на 25 ноември депутатът от БСП Георги Свиленски хвърли голяма бомба от трибуната на Народното събрание. Той обвини Кирил Петков в опит за задкулисна договорка.
Това се случи по време на дебатите за промените в Изборния кодекс, който се разглежда на второ четене.
„Два дни казвам на колегите, че ще кажа защо БСП иска този закон и защо няма да го оттегли. Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги. Ето затова БСП няма да оттегли закона. Защото вашият съпредседател и бивш премиер ето там, отпред, дойде и каза: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете. Кой е той, че ще държи кодовете на машините?“, попита той, сочейки Петков.
„Ето затова от една седмица ви предупреждавам, че ще ви кажа защо го правим. Ако продължавате, утре ще ви кажа и други работи. Внимавайте какво говорите, внимавайте какво правите с БСП! Защото това, че стоим и мълчим, не значи, че не можем да говорим“, предупреди той, размахвайки пръст.

COMMENTS

WORDPRESS: 0