Прокуратурата прекрати проверките срещу Пеевски и Желязков

Прокуратурата прекрати проверките срещу Пеевски и Желязков

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - деп

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка „Магнитски“ – депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това обяви пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.
„Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка“, заяви Маджарова.
По отношение на третото лице в списъка „Магнитски“ – намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.
Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0