Проблеми с машините в няколко избирателни района

Проблеми с машините в няколко избирателни района

За проблем с няколко машини в страната съобщиха от ЦИК. „Изборният ден протича нормално, има информация за проблем с 6 машини и ЦИК е дала разрешение

За проблем с няколко машини в страната съобщиха от ЦИК. „Изборният ден протича нормално, има информация за проблем с 6 машини и ЦИК е дала разрешение да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Една от машините още вчера не е стартирала във Варна. Днес за 5 машини сме дали съгласие – 2 във Варна, 1 в Кюстендил, 1 в София – 23 район, и една в Шумен. Все още нямаме сигнали и жалби за нарушения“, коментира Росица Матева, зам.- председател и говорител на ЦИК.
От комисията напомнят избирателите да не излизат от квадратчето на партията или коалицията, която подкрепят, при гласуването на хартия.
Върху машинните бюлетини се поставя един печат, а върху хартиените – два печата. Без тях бюлетините са недействителни.
Над 6,5 млн. са избирателите, които могат да гласуват за депутати за 50-ото Народно събрание. С 450 хиляди по-малко са българите, които могат да гласуват и за Европейския парламент.
322-ма са кандидати за депутати и в София, и в Брюксел. За 17-те места на България в Европарламента се борят 418 души. 6099 пък са кандидатите за 50-ия български парламент.
Участие в изборите на 9 юни ще вземат 32 политически формации – 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, като те ще се борят за 240 места в българския парламент.
Секциите в България отвориха в 7 часа сутринта и ще затворят в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен до 21.00 часа, ако пред секцията има негласували избиратели.

COMMENTS

WORDPRESS: 0