Привикват Бойко Борисов на разпит в прокуратурата

Привикват Бойко Борисов на разпит в прокуратурата

Лидерът на опозицията Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица. То

Лидерът на опозицията Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица. Това съобщи bTV.
Разпитът се очаква в началото на идната седмица поради ангажименти на адвоката на Борисов.
Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.
От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.
След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.
Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери – Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0