Президентът Радев: Петков не е куриер, а премиер, не може да внася чужда позиция в НС

Президентът Радев: Петков не е куриер, а премиер, не може да внася чужда позиция в НС

Не може министър-председателят да внася нещо в парламента без да заяви позиция – той не е куриер, а премиер. Кабинетът така и не успя да изготви бълга

Не може министър-председателят да внася нещо в парламента без да заяви позиция – той не е куриер, а премиер. Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по казуса със Северна Македония, а сега внася френското. При това прехвърли всичко към Народното събрание без да изрази позиция на правителството. Това заяви държавният глава Румен Радев.
„Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока, но остават въпроси, които трябва да бъдат изяснени. Сред тях са вписването на българите в Северна Македония в конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо наследство, реабилитацията на всички жертви и репресирани само заради това, че са се осмелили да се наричат българи“, категоричен бе президентът Румен Радев и добави, че очаква българското правителство да изясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции.

COMMENTS

WORDPRESS: 0