Президентът: Човекът, който наричаше Борисов „мафия“ и Пеевски „задкулисие“ днес им слугува

Президентът: Човекът, който наричаше Борисов „мафия“ и Пеевски „задкулисие“ днес им слугува

Някои политически лидери от управляващата коалиция правят всичко възможно, за да забравим по-бързо подлостта, с която измамиха своите избиратели и пре

Някои политически лидери от управляващата коалиция правят всичко възможно, за да забравим по-бързо подлостта, с която измамиха своите избиратели и предоха своите принципи и ценности. Човекът, който извая целия си политически облик като борец срещу мафията, наречена от него „Борисов“ и срещу задкулисието, наречено от него „Пеевски“, днес не само се прегръща с тях. Той им слугува. Дълго и напоително обясняваше, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат санирани и държани за дълго време извън управлението, а днес им го подарява и ще „променя“ България с тях. Това заяви президентът Румен Радев пред медиите.
„Двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика се осветляват и от издигането на кандидат за кмет, чиито родители са свързани с Държавна сигурност. Не бива да съдим децата на ДС за техните родители, но този пример е урок за онези, които дълги години осмисляха своето политическо битие с жестоко линчуване на всички, свързани с ДС. Що се отнася до самия кандидат – човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си.
Предстои да видим дали предложението на управляващите за прекратяване на концесията на „Лукойл“ на пристанище „Росенец“ е в резултат на някакви корпоративни апетити, или кризисен пиар, за да забравим по-бързо кой ни докара посредниците за 30% по-скъп руски газ, кой не премести в България регистрацията на „Лукойл“ по време на редовното си управление. Нека вместо да приписват грехове на служебното правителство, управляващите си спомнят, че правителството на Борисов даде на концесия пристанището за 35 години. Само за пет месеца служебното правителство събра данъци от „Лукойл“ в размер на 180 млн. лв. – два пъти повече отколкото всички редовни правителства преди това за 15 години. Надявам се, че управляващите са си направили добре сметката и днешното решение няма да отрази негативно на цените на горивата.
Приемането на промените за конституционно равноправие на македонските българи от правителството на РСМ е първата много важна и задължителна стъпка, но не и последната. Изключително важно е и очаквам българското правителство също да настоява за изпълнение на изискванията в двата подписани протокола, където са следващите стъпки – езикът на омразата, медиите, учебниците, надписите в музеите, отварянето на архивите на УДБА и реабилитацията на всички репресирани“, каза още президентът.
„Преди две години призовах всички европейски институции и лидери за гарантиране на човешките права на хората с българско самосъзнание и за тяхното вписване в конституцията на РСМ като задължително условие за начало на преговорите. За съжаление, отне ми година да убеждавам политическите партии и лидери тук в България. Загубихме време, но благодарение на това, че работихме тясно с президента Макрон и с другите европейски лидери, решението вписването в конституцията да бъде задължително условие за начало на преговорите стана факт.
Против съм да бъде заплашван с убийство който и да е български гражданин. Когато имаше заплахи към журналиста Христо Грозев, държавата се задейства моментално и от всички институции, заедно със службите и нашите партньори направихме така, че да гарантираме сигурността на българския гражданин. Очаквам и сега по същия начин българското правителство най-сетне да вземе отношение и ако са верни сигналите за списък с български граждани под заплаха в украинския сайт „Миротворец“, трябва да има действие. Всеки български гражданин трябва да бъде защитаван, когато е под заплаха неговия живот и сигурност“, категоричен бе държавният глава.

COMMENTS

WORDPRESS: 0