Превантивна спецоперация проведе СДВР в София

Превантивна спецоперация проведе СДВР в София

Проверени са 680 чужди граждани, шестима са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния В специализираната полицейска операция

Проверени са 680 чужди граждани, шестима са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния

В специализираната полицейска операция се включиха служители на отделите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“, „Миграция“ и сектор „Кобра“ в СДВР. Действията бяха реализирани вчера на територията на центрове за настаняване към Държавната агенция за бежанците в кварталите „Овча купел“, „Военна рампа“ и „Враждебна“. Извършени са проверки за наличие на забранени предмети, наркотични вещества, както и с оглед установяване на граждани, обявени за общодържавно издирване, без документи за самоличност и пребиваващи неправомерно в помещенията. Съвместно от служители на ДАБ и СДВР е осъществен контрол за спазване на установения час за прибиране в центровете.
В хода на спецакцията са проверени общо 680 чужди граждани. Отношение по административен ред е взето спрямо около 60 мъже, нарушили часа за прибиране в местата за настаняване. Шестима чужденци са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния. Превантивните действия на СДВР ще бъдат извършвани регулярно в столицата, уточниха от МВР.

COMMENTS

WORDPRESS: 0