Премиерът Петков в Садово: До месец възстановяваме средствата на земеделските стопани

Премиерът Петков в Садово: До месец възстановяваме средствата на земеделските стопани

До месец държавата ще възстанови средствата на земеделските стопани в района на Садово, чиято реколта бе силно засегната от градушка. Това заяви минис

До месец държавата ще възстанови средствата на земеделските стопани в района на Садово, чиято реколта бе силно засегната от градушка. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който заедно с министъра на земеделието Иван Иванов посети местните земеделци. „Средствата, които ще изплатим, за първи път ще бъдат не само за тези, чиято реколта е унищожена на 100 %, но и на тези, чиято реколта е частично унищожена, което е допълнителна помощ от държавата“, поясни премиерът.
“Най-важното, което обещаваме, е пълна прозрачност при изплащането на средствата. Държавата ще работи с един аршин към всички“, подчерта още Кирил Петков.
Премиерът отбеляза, че са предвидени допълнителни средства от 300 милиона лева, които до края на годината ще бъде насочени към земеделските стопани, във връзка с кризата в Украйна. Средствата ще бъдат осигурени чрез европейски и национални мерки.

COMMENTS

WORDPRESS: 0