Премиерът лично ще наблюдава дейността на ДАНС, ДАР и ДАТО

Премиерът лично ще наблюдава дейността на ДАНС, ДАР и ДАТО

Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството. Министър-председателят лично ще наблюдава дейността на Държав

Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството.
Министър-председателят лично ще наблюдава дейността на Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавната агенция за закрила на детето”, съобщиха от правителствената пресслужба.
Под негов пряк контрол ще бъдат и Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Технически операции“.
Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Агенцията за ядрено регулиране.
В ресора на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова са Държавна агенция „Електронно управление“, Държавна агенция „Архиви“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Патентното ведомство и Националният статистически институт.

COMMENTS

WORDPRESS: 0