Премиерът Гълъб Донев проведе кратка среща с британския крал Чарлз III

Премиерът Гълъб Донев проведе кратка среща с британския крал Чарлз III

Министър-председателят Гълъб Донев проведе кратка среща с крал Чарлз III часове преди днешната коронация в Лондон. Двамата разговаряха по време на при

Министър-председателят Гълъб Донев проведе кратка среща с крал Чарлз III часове преди днешната коронация в Лондон. Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за чуждестранните гости в Бъкингамския дворец.
Във фокуса на разговора на премиера Донев и Чарлз III беше засилването на двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата и образованието. Акцент беше поставен и върху откритата наскоро мащабна изложба в Британския музей, където България е представена с едно от най-забележителните си съкровища – Панагюрското. Крал Чарлз III изрази възхищението си от експозицията, а министър-председателят Гълъб Донев отбеляза, че Панагюрското съкровище е уникален шедьовър на древното изкуство, което успява да впечатли целия свят.
Визитата на министър-председателя Гълъб Донев в Обединеното кралство продължава и днес, когато премиерът ще представлява България на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз III.

COMMENTS

WORDPRESS: 0