Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за хората, доверието и рейтингите

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за хората, доверието и рейтингите

С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който

С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук. Това гласи позиция на председателя на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.
„Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район Благоевград – ДПС е първа политическа сила.
Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори.
Ние сме изпратени в НС за да изпълняваме това, което хората очакват и желаят – да подобрим живота им и да им решаваме проблемите.
Когато аз и колегите обикаляме населените места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното настроение, споделят ни проблемите си и очакват от нас решения и носене на отговорност.
А що се отнася до социологическите прогнози и реалността, може да се припомни следното.
През 2001 година същите агенции прогнозираха, че на предстоящите тогава парламентарни избори формация на Царя ще получи съответно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година.
На парламентарните избори на 17.06.2001 г. коалицията на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513 избиратели или 43%, при това при рекордна избирателна активност от 67%.
Нещо повече – след тези избори бе излъчено коалиционното правителство на НДСВ и ДПС с министър-председател Симеон Сакскобурготски.
Правителство, изпълнило пълен четиригодишен мандат, в който оценката на ЕС за България бе за държава със стабилна пазарна икономика, повишило чувствително жизнения стандарт и създало благоприятна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе приета за пълноправен член на НАТО и направи решителните промени, които допринесоха за приемането й в ЕС след две години.
Защо припомням всичко това? Защото знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност. Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден.
Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати.
Следващите избори са много скоро – след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС.
Вярвам, че най-хубавото предстои“, пише в позицията на Делян Пеевски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0