ПП  подкрепят Мария Габриел за премиер, но не й дават външното министерство

ПП подкрепят Мария Габриел за премиер, но не й дават външното министерство

След заявките на депутатите от ГЕРБ, които обявиха, че след ротацията Мария Габриел освен премиер ще запази и поста на външен министър, съпредседателя

След заявките на депутатите от ГЕРБ, които обявиха, че след ротацията Мария Габриел освен премиер ще запази и поста на външен министър, съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че да си министър-председател е достатъчно тежка задача, за да се съвместява и с ръководене на министерство.
„Специалният статут на Денков и Габриел може да бъде запазен, ако те си сменят изцяло позициите“, посочи той, цитиран от dnes.bg.
„За нас ротацията е между Мария Габриел и Николай Денков като премиери. Те са много добър екип. Заставаме зад Мария Габриел и вярваме, че тя ще бъде добър премиер“, каза Петков.
Според него Габриел и Денков трябва да продължат да са добър тандем.
Петков добави, че няма документ, който да регламентира, че Габриел ще бъде външен министър, а настоящият премиер Николай Денков министър на образованието.
Петков добави, че в ЕС никъде няма съвместяване на постовете и България трябва да е добре представена във всички европейски формати.
Според него сглобката нямало да се счупи, а в момента се мисли как ротацията да стане с минимални трусове и промени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0