Познайник на полицията спретна гонка, двама полицаи са ранени

Познайник на полицията спретна гонка, двама полицаи са ранени

Опасно и зрелищно преследване в столицата, след като шофьор отказа да спре за полицейска проверка и последва гонка. Резултатът са няколко блъснати кол

Опасно и зрелищно преследване в столицата, след като шофьор отказа да спре за полицейска проверка и последва гонка. Резултатът са няколко блъснати коли и пострадали полицаи, съобщи dnes.bg.
Гонката започва от кръстовището между бул. „Генерал Никола Жеков“ и ул. „Христо Силянов“, където шофьорът не спира на червен светофар и почти блъска двама пешеходци. Започва преследване с полицията.
Водачът минава отново на червен светофар в опит да избяга, влиза в една от преките на булевард „Ломско шосе“ и удря няколко автомобила.
„В края на улицата реализира ПТП с два автомобила на граждани, след това се опитва да даде назад, но се блъска в нашия автомобил. По време на задържането се заключват в БМВ-то със спътничката му, разменят местата, уж тя управлява автомобила“, обясни директорът на столичното Второ районно управление Стефан Дойчев.
При опита за арест на шофьора и неговата спътничка полицаите чупят стъклото на автомобила, а джигитът отново отказва да съдейства на органите на реда.
Двама от униформените са пострадали по време на задържането – единият е със счупен пръст, а другият – с порезни рани в ръката.
„Колегите от „Пътна полиция“ го тестваха за алкохол, няма алкохол. Същият категорично отказва да бъде тестван за наркотици“, допълни Велчев.
Според разследващите 33-годишният мъж е искал да избяга, защото няма шофьорска книжка. Той е с множество криминални регистрации, задържан е за престъпления, свързани с наркотици.

COMMENTS

WORDPRESS: 0