Поредна ударна акция по наркоразпространението във Варненско

Поредна ударна акция по наркоразпространението във Варненско

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на сектор „Криминална полиция“

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР Варна, съвместно с колегите си от Пето РУ проверили имот в местност „Ален мак“, обитаван от 45-годишен варненец, криминално проявен.
В къщата, криминалистите открили три помещения пригодени, като оранжерии, оборудвана със система за контрол на влажността и температурата, вентилация и отглеждани 1216 растения, в различен стадий на растеж. Полицаите открили и друга стая, в която се сушал отглеждания коноп. Там служителите на реда намерили и иззели суха тревиста маса – над 4 кг. и голяма електронна везна.
Общата стойност на конфискуваното оборудване и приготвената суха, зелена тревиста маса е над 150 000 лева.
Нарушителят е задържан в ареста за срок от 24 часа. Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал 2 и чл. 354в, ал.1от НК.
Припомняме, че от началото на годината, варненските полицаи разбиха седемнадесет оранжерии за отглеждане на наркотични вещества.

COMMENTS

WORDPRESS: 0