Полицията издирва сина на Софи Маринова за трафик на мигранти

Полицията издирва сина на Софи Маринова за трафик на мигранти

МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата в Бургас проверява забъркан ли е 20-годишният младеж в трафик на мигранти, съобщи "24 час

МВР издирва сина на Софи Маринова – Лоренцо, а прокуратурата в Бургас проверява забъркан ли е 20-годишният младеж в трафик на мигранти, съобщи „24 часа“.
Името му е било замесено от един от задържаните каналджии, спипан с група бежанци край Русокастро на 21 септември. На 23-ти срещу задържания Иван С. е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточниха от прокуратурата.
Според показанията на 24-годишния каналджия именно Лоренцо осигурил автомобила, с който е трябвало да бъде транспортирана групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Бежанците трябвало да бъдат закарани до столицата, а от там други щели да ги изведат към Германия. Сирийците са натоварени в джип, шофиран от Иван С., в района на средецкото село Дебелт. Автомобилът обаче е спрян за проверка на КПП Русокастро и така бежанците са били открити.
Към този момент нямаме потвърждение на показанията на задържания, може да е защитна версия. МВР издирва въпросния Лоренцо, тъй като не е бил открит на постоянния си адрес, за да даде показания, коментира за изданието районният прокурор на Бургас Мария Маркова.
Телефонът му е изключен, не е активен и в социалните медии.
Наследникът на Софка, който също е музикант не бил открит на постоянния си адрес в Етрополе преди дни, съобщиха от МВР.
Според слуховете той рядко се прибира в родния си град, прекарва повече време в София, но в последните дни никой от компанията му не се е чувал с Лоренцо.

COMMENTS

WORDPRESS: 0