Полицайка се напи, вдигна скандал на къмпинг и подкара кола

Полицайка се напи, вдигна скандал на къмпинг и подкара кола

Служителка на реда е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, съобщиха от МВР. Рано тази сутрин, около 5.10 часа, в близост до разкло

Служителка на реда е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, съобщиха от МВР.
Рано тази сутрин, около 5.10 часа, в близост до разклона за бургаското село Равадиново, служители на РУ – Созопол са спрели за проверка лек автомобил „Ауди А3“, управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което й е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.
Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 2-ро РУ – Стара Загора. Служителката на МВР е къмпингувала на „Златната рибка“ и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата, във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка.
По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.
Припомняме, че един от приоритетите на МВР, който министър Иван Демерджиев отбеляза още при встъпването си в длъжност бе, че ръководството на министерството ще бъде взискателно спрямо работата на служителите и безкомпромисно по отношение на всяко допуснато от тях закононарушение.
“Ръководството на МВР няма да толерира подобни случаи и моментално ще взима мерки”, заяви по повода министър Демерджиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0