Покъртително! Жестока гавра с коте в Миладиново (снимка 18 +)

Покъртително! Жестока гавра с коте в Миладиново (снимка 18 +)

Поредната нещастна животинка пострада жестоко в кърджалийското село Миладиново в неделя. Невинно коте е било ритано безмилостно в лицето от неизвесте

Поредната нещастна животинка пострада жестоко в кърджалийското село Миладиново в неделя.
Невинно коте е било ритано безмилостно в лицето от неизвестен извършител, съобщи 24rodopi.com.

Безпомощното животно е лежало цял ден близо до селския магазин в Миладиново, но всеки го е подминавал, въпреки че котето е скимтяло от болка. То било с окървавени и избити очи.
Пръв за инцидента в неделния ден съобщава момчилградчанинът Мохамед Хабил в своя фейсбук профил. В полунощ мъж от Кърджали (подвизаващ се в интернет под името Хаки Кан) отива до селото с колата си и открива раненото животно на стотина метра от описаното място да лежи в тревата в безпомощно състояние. Веднага откарва котето до ветеринарна клиника „Д-р Капашиков и колектив“ в Пловдив, понеже в Кърджали няма денонощна ветеринарна служба.
Остава в клиниката до сутрешните часове, докато лекарите се борят за живота на котето, което е с избити очни ябълки и повредена челюст. Те потвърждават хипотезата за човешка жестокост. Котето, което получава името Джеси, има нужда от операция на очните ябълки и на челюстта за да може да почне да се храни и ще трябва да остане в клиниката поне 10 дена. За този период собственикът на клиниката е определил, че ще са необходими 2 500 лева.
Открита е и дарителска кампания за посрещане на разходите по лечението.
След лечението, котето ще остане сляпо и ще има нужда от семейство, което да го осинови.

COMMENTS

WORDPRESS: 0