Партиите в парламента решават дали да поканят Митрофанова на първото заседание на НС

Партиите в парламента решават дали да поканят Митрофанова на първото заседание на НС

Парламентарно представените формации се събират днес, за да решат дали посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде поканена на заседа

Парламентарно представените формации се събират днес, за да решат дали посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде поканена на заседанието, с което на 19 октомври ще се открие 48-ото Народно събрание.
Срещата се свиква след като във вторник политическите сили не успяха да постигнат съгласие.
На първата след изборите среща парламентарно представените формации успяха да разпределят местата си в пленарна зала, но не се разбраха за присъствието на посланик Елеонора Митрофанова. Във вторник зад предложението на ДБ да не бъде поканен руският дипломат №1 застанаха само от ПП. БСП и „Възраждане“ се обявиха „против“, а представителите на другите политически сили не заеха страна, припомня БНР.
Според Вежди Рашидов от ГЕРБ, ако не поканим Митрофанова на откриването на НС, това е обявяване на война.
„Тя е дипломат като всички дипломати. Това е обявяване на война. Ами кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба тук. Аз питам чий е този зор? Кой ще отговаря?“, каза той пред националното радио.
След заседание на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов пък съобщи, че партията няма да влезе на първото заседание на НС, ако Митрофанова присъства.

COMMENTS

WORDPRESS: 0