От Народното събрание съобщиха кога Никола Минчев се е тествал за COVID-19

От Народното събрание съобщиха кога Никола Минчев се е тествал за COVID-19

Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница "Лозенец", който наблюдава здравето на председателя на Народното

Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“, който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание заради многобройните запитвания по повод PCR теста на Минчев, предаде БГНЕС.

Той е направил антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат. Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София.

От НС заявяват още, че като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19.

Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС.

Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото, посочват от НС.

В сряда Никола Минчев публикува снимка на резултата от PCR теста си във Фейсбук. А по-рано днес от ГЕРБ поискаха да разберат кога и в коя лаборатория Минчев е тестван и кой лекар се е подписал.

COMMENTS

WORDPRESS: 0