От 3 до 5 октомври през нощта за три часа ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе

От 3 до 5 октомври през нощта за три часа ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе

От 3 октомври /вторник/ до 5 октомври /четвъртък/ за три часа през нощта - от 22.00 ч. до 01.00 ч., ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Ру

От 3 октомври /вторник/ до 5 октомври /четвъртък/ за три часа през нощта – от 22.00 ч. до 01.00 ч., ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Временната организация е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста. За всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването в двете посоки през гранично контролно-пропускателния пункт.
За да не се затруднява движението аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб. При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста. Целта е предприеманите сега аварийни дейности да осигурят нормалното експлоатационното състояние на моста до започване на предстоящия основен ремонт.
През деня и останалата част от нощта движението в района на ремонта ще се осъществява в една лента, с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти. Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.
Трасето на българската територия на Дунав мост, с дължина 1,057 км, се нуждае от основен ремонт и такъв е залегнал в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. В края на август т. г. беше обявена обществена поръчка за основен ремонт на съоръжението въз основа на изготвен технически проект. Основен ремонт на Дунав мост до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и т. н. Проучват се варианти как основният ремонт да се извърши без да се затваря мостовото съоръжение.
Снимка: Милчо Йовчев

COMMENTS

WORDPRESS: 0