Оставка на народен представител разпали дебати в НС за декларации с невярно съдържание

Оставка на народен представител разпали дебати в НС за декларации с невярно съдържание

Мустафа Карадайъ взе отношение и каза, че аналогията с Кирил Петков не е удачна: “Разбрахме, че декларациите на Кирил Петков нямат никакво значение. Щ

Мустафа Карадайъ взе отношение и каза, че аналогията с Кирил Петков не е удачна: “Разбрахме, че декларациите на Кирил Петков нямат никакво значение. Ще помоля да не го давате за пример. Неговите подписи нямат значение, това го разбрахме. Произнесе се Прокуратурата на Република България”.
Николина Ангелкова попита дали Прокуратурата ще се самосезира: “Ще важат ли законите в страната за всеки един гражданин?”
Каназирева поиска думата за дуплика: “Не може промяната да е промяна единствено към нарушаване на Конституцията, законите и правилата. Позицията ни е принципна”.

Хамид Хамид обяви, че ще подкрепи желанието за оставка на Александър Тодоров: “Защо отново сме изправени пред ситуация да подписване декларация с невярно съдържание? Кой подведе този млад колега да подпише тази декларация и кой му послужи за пример, за да го направи? Колеги, с една невярна декларация днес директор на Тотото, утре министър-председател. Новата стратегия на управляващите е “нас ни пази Прокуратурата, пази ни олигарха Прокопиев””.
Ива Митева посочи, че в закона за противодействие на корупцията има член, който постановява, че лице в едномесечен срок може да ликвидира проблем и свои правомощия, ако има несъвместимост на заемане на длъжности.
Дани Каназирева уточни, че за да се възползва Тодоров от този член, то той трябва да е декларирал, че има несъвместимост и след това да предприеме действия в тази връзка: “В тази декларация въпросния господин е декларирал, че няма обстоятелства по чл. 6”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0