Опасен вирус върлува в Пловдив, заразените повръщат и припадат

Опасен вирус върлува в Пловдив, заразените повръщат и припадат

Пловдивските лекари изпаднаха в потрес от нов вирус, който налегна пациентите им, съобщава ”Марица”. Той е изключително контагиозен и покосява цели се

Пловдивските лекари изпаднаха в потрес от нов вирус, който налегна пациентите им, съобщава ”Марица”. Той е изключително контагиозен и покосява цели семейства. Първите симптоми са силни, в много случаи нетърпими болки в корема.
Следват повръщане, което трудно се спира, независимо какви медикаменти се приемат. На втория ден вече се появяват болки в мускулите, главоболие, висока температура и разстройство. Интересното при вируса е, че повръщането е спонтанно, като човек няма и секунда за реакция. Така това може да се случи в автобуса, на улицата, в магазина и т.н., предупреждават лекари.
В много от случаите пациентите съобщават за припадъци. Една част от тях се дължат на рязкото обезводняване в рамките на няколко часа, други на събиране границите на кръвното в резултат на вируса.
Само през последната седмица заразените в Пловдив и региона са стотици. По информация на медици най-много го хващат децата, но на тях им минава най-бързо. От тях обаче се заразяват родители, близки, след това при контакт техни приятели, колеги и т.н.
Лечението е стандартно – с медикаменти за температура, повръщане и разстройство. Предписват се и лекарства за хидратация на организма и витамини. В по-тежките случаи се прибягва и до антибиотик. Отшумяването на вируса е от 4 до 7 дни.
Обезводняването може да е изключително опасно и затова се препоръчва при най-малък дискомфорт или наличие на някои от изброените симптоми, веднага да се посети лекар.

COMMENTS

WORDPRESS: 0