Окончателно: Замразяват цените на тока, парното и водата до края на март

Окончателно: Замразяват цените на тока, парното и водата до края на март

Цените на тока, парното и водата ще бъдат замразени до края на март. Цените се замразяват на стойностите от 16 декември, а не както бе гласувано вчера

Цените на тока, парното и водата ще бъдат замразени до края на март. Цените се замразяват на стойностите от 16 декември, а не както бе гласувано вчера на стойностите от 1 януари.
Това решиха днес депутатите. Те отхвърлиха предложението на Рамадан Аталай мораториумът да отпадне. Не бе одобрено и предложеното от Десислава Атанасова вместо 16 декември да се запише датата 1 януари. Бе отхвърлено и предложението да се изготвят компенсации за бизнеса от министъра на енергетиката.
Решението от днес за замразяване на цените на тока, парното и водата влиза в сила след обнародването му в „Държавен вестник“.
Припомняме, че вчера народните представители приеха предложението на ГЕРБ-СДС да бъде въведен мораториум върху цените. Решението обаче се оказа невъзможно, защото включваше замразяване на цените на стойностите от 1 януари 2021 година. Тогава обаче те бяха по-ниски от сегашните.

COMMENTS

WORDPRESS: 0