Очаква се актуализация на пенсиите от 1 юли

Очаква се актуализация на пенсиите от 1 юли

Ще има увеличение на тавана на пенсиите от 1 юли, прецизираме с точно колко ще бъде, ще има актуализация на пенсиите от 1 юли, заяви в "Денят започва"

Ще има увеличение на тавана на пенсиите от 1 юли, прецизираме с точно колко ще бъде, ще има актуализация на пенсиите от 1 юли, заяви в „Денят започва“ Искрен Арабаджиев, председател на социалната комисия в Народното събрание.
По думите му великденските добави по 70 лева вече са получили всички пенсионери, които получават пенсиите си по банков път.
„От вчера вече е възможно да се изплащат и по пощите, на софтуера му е решен проблемът“, каза Искрен Арабаджиев.
Според него може да се намали ДДС на плодовете и зеленчуците и ДДС на енергията може да се намали временно, така че крайната цена да падне.
„Ако се наложи таван на редица хранителни продукти без да предложим финансова компенсация на търговците и производителите, ще има дефицит на стоки. Ако предложим финансова помощ трябва да се види дали няма да увеличат маржовете и нормите си на печалба“, допълни Искрен Арабаджиев.
Той добави, че много трудно държавата може да противодейства на причините за инфлацията във връзка с енергийната криза – високите цени на газа и на петрола.

COMMENTS

WORDPRESS: 0