Обвинен в купуване на гласове за ГЕРБ в „Столипиново“ застава пред съда

Обвинен в купуване на гласове за ГЕРБ в „Столипиново“ застава пред съда

Първото от години в Пловдив дело за изборна търговия стартира на 17 февуари т. г. и подсъдим по него е мъж, обвинен, че е купувал гласове за ГЕРБ в „С

Първото от години в Пловдив дело за изборна търговия стартира на 17 февуари т. г. и подсъдим по него е мъж, обвинен, че е купувал гласове за ГЕРБ в „Столипиново“. Според прокуратурата това се е случило преди вота на 4 април 2021 г.

В края на март в. г. мъжът с инициали А. К. събрал четирима свои познати и ги организирал да обикалят „Столипиново“ и да предлагат по 30 лв. на човек в комплект с предизборна брошура срещу гласуване за ГЕРБ. Четиримата трябвало да убеждават хората да станат застъпници на партията. Други потенциални гласоподаватели пък били примамвани да отбележат номера на ГЕРБ в бюлетината срещу обещанието да получат 50 лв. за това.

Наказанието за това престъпление е затвор от 1 до 7 години и глоба от 10 000 до 25 000 лв. Организаторът на схемата има и второ обвинение – за съхраняването на 45 патрона без необходимите мерки за сигурност.

COMMENTS

WORDPRESS: 0