Обсъждат вота на недоверие към кабинета „Петков“

Обсъждат вота на недоверие към кабинета „Петков“

На извънредно заседание днес депутатите ще обсъдят вота на недоверие към кабинета „Петков“. Той бе внесен в парламента от групата на ГЕРБ-СДС и бе под

На извънредно заседание днес депутатите ще обсъдят вота на недоверие към кабинета „Петков“. Той бе внесен в парламента от групата на ГЕРБ-СДС и бе подкрепен от депутатите на ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“.
Оставката на правителствето ще бъде гласувана утре или в четвъртък.
Днес в столицата ще има редица протести „за“ и „против“ управлението на правителството. Първият започна рано сутринта, като активисти на ВМРО са се събрали пред входа на блока на премиера Кирил Петков.
До края на седмицата в София са заявени 11 протеста.
Експерти прогнозираха, че най-ранната дата за предсрочни парламентарни избори може да е на 25 септември. Как обаче ще се рзвие политическата обстановка у нас зависи от гласуването на вота на недоверие към правителството.
До настоящата ситуация се стигна, след като от „Има такъв народ“ оттеглиха министрите си от кабинета и напуснаха на практика управляващата коалиция. Последва отцепване на депутати от партията на Слави. Първа жертва на раздора бе председателят на парламента Никола Минчев, който бе отстранен от поста.

COMMENTS

WORDPRESS: 0