Облаци и слънце ще се редуват днес, температурите тръгват нагоре

Облаци и слънце ще се редуват днес, температурите тръгват нагоре

През през по-голямата част от деня в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задъ

През през по-голямата част от деня в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта ще настъпва в часовете около обяд. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по-високи в източните райони. Максимални температури – между 15° и 20°, значително по-ниски: 5°-10° в районите с трайна мъгла.
В планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър, с който ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите значително ще се повишат и максималната на височина 1 200 метра ще е около 14°, на 2 000 метра – около 8°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има намалена видимост. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури: 14°-20°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0