Облачно и дъждовно, жълт код за силен вятър в Източна България

Облачно и дъждовно, жълт код за силен вятър в Източна България

Днес времето ще се задържи предимно облачно. На много места в страната ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област, сочи прогноз

Днес времето ще се задържи предимно облачно. На много места в страната ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вечерта валежите ще намаляват по обхват и интензивност. В източната половина на страната ще духа силен, поривист южен вятър, заради което в тези региони е обявен жълт код, в западната – слаб до умерен, който след обяд ще отслабва. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода: минималните ще са между 5° и 10°, в Източна България малко по-високи, преобладаващите максимални между 12° и 17°.
В планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1700 m – от дъжд. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад; след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6°, на 2000 m около 0°.
По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0