Нинова: Осемгодишно дете взе „полово неутрален“ приз на „Берлинале“, това ни чака!

Нинова: Осемгодишно дете взе „полово неутрален“ приз на „Берлинале“, това ни чака!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази възмущението си от наградата, получена от 8-годишно дете на филмовия фестивал „Берлинале“. „Децата и семейств

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази възмущението си от наградата, получена от 8-годишно дете на филмовия фестивал „Берлинале“.
„Децата и семейството са ценност. Битката за тях е кауза.
Скъпи родители, не пропускайте новината, че дете грабна наградата от „Берлинале“ за най-добро актьорско изпълнение. Не се знае обаче дали е за най-добър актьор, или за най-добра актриса. Призът е наречен „полово неутрален“. Във филма 8-годишно дете, родено като момче, търси своята полова идентичност и се самоопределя като момиче.
ОСЕМГОДИШНО!!!
Това ни чака. Ако не прогледнем навреме. Знам, че сте затрупани от грижи за работата, за хляба, за сигурността на дома си, но няма по-голяма грижа от тази за децата и семейството. Те са ценност.
Уважавам хората с различна сексуална ориентация. Бих защитавала и техните права, но не мога да се примиря с факта, че се посяга на децата.
Водя тази битка за тях от пет години. Много е трудна и неравна. Без вас няма да се справим.
Подкрепете ни за Референдума. Нека българският народ реши, иска ли джендър идеология в училищата или не.
Това не е партиен интерес, това не е политическа пропаганда. Това е КАУЗА. Да защитим децата и семейството“
, написа Нинова във Фейсбук.

В испанския филм „20 000 вида пчели“ София Отеро (на снимката) играе дете, родено като момче, но самоопределящо се като момиче. Критиката нарече филма „страстна молба за толерантност, откритост и равенство“.
Дебютът на София се оказа достатъчно вдъхновяващ и за самата нея. От трибуната на кинофестивала малкото испанско момиче заяви, че вече има мечта.
„Искам да посветя живота си на актьорството“, допълни София Отеро.

COMMENTS

WORDPRESS: 0