Никола Минчев от ПП е новият председател на парламента

Никола Минчев от ПП е новият председател на парламента

Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е председател на 47-ото Народно събрание. Кандидатурата му беше подкрепена от 231 депутати. 72 се въздържаха

Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е председател на 47-ото Народно събрание. Кандидатурата му беше подкрепена от 231 депутати. 72 се въздържаха, 1 беше против. Парламентарна традиция е председателят на НС да е от най-голямата парламентарна група, като и този път тя беше спазена.

Минчев Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“. Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

Най-малката парламентарна група „Възраждане“ също имаше свой кандидат за председател на НС. Това беше Цончо Ганев, но очаквано той не беше одобрен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0