Непълнолетни препиха до натравяне на бал

Непълнолетни препиха до натравяне на бал

Двама 14-годишни ученици са получили тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал в понеделник вечерта, съобщи bTV. Момчетата у

Двама 14-годишни ученици са получили тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал в понеделник вечерта, съобщи bTV. Момчетата учат в столичното 88-о училище в „Овча купел“.
Според източници на медията едното момче е изпаднало в кома вследствие на отравянето с алкохол. Ученикът е бил на абитуриентски бал, гласи неофициалната информация.
На още едно момче му е прилошало заради прекомерна употреба на алкохол. Вторият ученик обаче не е бил хоспитализиран. От „Спешна помощ“ потвърдиха, че едно дете е откарано в „Пирогов“ тази сутрин. Засега не се знае какво е състоянието му.
От телевизията са направили безуспешен опит да се свържат с ръководството на училището, откъдето отказали коментар.
Междувременно полицаи санкционираха абитуриенти, които днес пускаха димки пред храм-паметника „Александър Невски“. Униформените дори се опитали да загасят горяща пиратка и потърсили обяснения от няколко младежи за използването на неразрешената пиротехника.
Полицията взема мерки с допълнителни екипи ще следят за реда и безопасността по време на провеждането на абитуриентските балове. Сред най-честите нарушения е показването през прозорците на младежите или през купето на автомобила по време на движение.
Тази година санкцията за подобно нарушение е до 50 лв., както за нарушителите, така и за водачите. Ще се извършват допълнителни проверки за шофиране след употреба на алкохол и на наркотични вещества.
Създадена е и специална организация за движение по пътищата в района на училищата, детските градини и ресторантите, където се провеждат балове.
Униформените ще следят и за стриктното изпълнение на Закона за използването на оръжията и пиротехниката, така че използването на димки също ще се санкционира.

COMMENTS

WORDPRESS: 0