Наръгаха 16-годишно момче с нож в столицата

Наръгаха 16-годишно момче с нож в столицата

16-годишно момче е било намушкано с нож в центъра на София. Това се е случило вчера следобед на ул. "Пиротска". Първоначално задържаните са били двам

16-годишно момче е било намушкано с нож в центъра на София. Това се е случило вчера следобед на ул. „Пиротска“.
Първоначално задържаните са били двама мъже – арабски бежанци, научи NOVA от свои източници. Единият от тях е непълнолетен, предаде Нова тв.
Един от задържаните – сириец, остава в ареста за 72 часа, потвърдиха от прокуратурата. В понеделник от съда ще поискат постоянния му арест.
Според запознати с разследването, причината за намушкването с нож е заради момиче.
Задържаният и раненият са се познавали, били са от две компании, които излизали заедно.
„Това, което ми е известно до момента, е, че след размяна на реплики се започва нападение. Двама от нападателите са бежанци, а третият – български гражданин. Нападат сина ми и негови приятели. Това става пред магазин до училището. След спречкването се разделят. През това време тримата нападатели се връщат до магазина, единият прескача бара и взима нож“, разказа Иво Вълков пред bTV бащата на наръганото момче.
Собственикът на магазина се е опитал да вземе ножа, но не е успял. След това тримата започват да гонят компанията на сина на Вълков.
„Догонват ги и започва ръкомахане с ножа по всички. Някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Наръган е в гърдите и корема. Тук вече е неописуема жестокост. Третият нападател – българинът, по информация се оказа, че е Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари. Това са данните на очевидци“, разказа още бащата.
Екипът на бТВ направи проверка и бе потвърдено, че става въпрос за племенник на Нидал Алгафари. Версията на семейството му обаче е, че той се е опитал да спре човека с ножа. Тъй като не е установен като извършител е бил освободен.
„По моя информация той не е държал ножа, но може би е бил най-агресивният. След нанесения побой синът ми е намушкан в гърдите и отстрани в корема. Ахмад Алгафари вижда къде му е раната и започва да го удря с юмруци там, без да спира. Това са разказите на свидетели, които са дали показания“, разказа още бащата.
Показания са дали повече от 10 души. Нидал Алгафари също е забелязан пред Трето районно управление, допълни Иво Вълков. На сутринта племенникът му е освободен. Според него вече има опит за прикриване на истината, тъй като в някои медии се съобщава само за двама задържани.
Раненото момче е българин от ромски произход. То е настанено в болница „Пирогов“ със средна телесна повреда (перфорация на черво). Вече е в добро състояние. Изясняват се причините за нападението.
Образувано е следствено дело.

COMMENTS

WORDPRESS: 0