НАП затвори бензиностанция, не отчитала продажбите по надлежния ред

НАП затвори бензиностанция, не отчитала продажбите по надлежния ред

Националната агенция за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не са отчитани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са под

Националната агенция за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не са отчитани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са подавани данни в приходната агенция, съобщиха от пловдивската дирекция на НАП.
Служителите от звеното за фискален контрол наблюдавали обекта в пловдивското село Граф Игнатиево в продължение на седмица. В проверките се е включил и т.нар. „таен клиент“, чрез който безспорно е установено, че в бензиностанцията масово не се издават документи за извършените продажби.
В обекта са открити над 1 700 литра гориво с неясен произход и без документи, като данъчните инспектори имат съмнения и за манипулация на системата за отчитане, заради което са поискали съдействие от Българския институт по метрология (БИМ), МВР и Агенция „Митници“.
Проверката в обекта в Граф Игнатиево е в рамките на продължаващия от септември миналата година тотален данъчен контрол на търговията с горива с цел преодоляване на данъчните рискове в сектора, отчитат от НАП.

COMMENTS

WORDPRESS: 0