Над половин милион къса цигари задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“

Над половин милион къса цигари задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“

533 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при три отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. Най-гол

533 800 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при три отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.
Най-голямото количество нелегални цигари е открито на 06.02.2024 г., когато на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът –турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока, част от която мебели, от Турция за Франция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, като са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия, в част от декларираната стока – 25 дървени рамки, от двете страни затворени с шперплат, са открити 16 930 кутии (338 600 къса) цигари, с чужд акцизен бандерол.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.
При други два случая са съставени актове за административно нарушение по Закона за митниците на двама шофьори – турски граждани, за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари, през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
При един от случаите в товарен автомобил, превозващ мебели от Турция за Франция, са открити 7590 кутии (151 800 къса ) цигари. Щателната митническа проверка е извършена на 03.02.2024 г. Тютюневите изделия са били укрити под тапицерията на два дивана и пет шкафа.
Ден след това, на 04.02.2024 г. нелегални цигари са били открити при проверка на влекач с полуремарке, превозващ стока от Турция за Германия. В предната част на полуремаркето са били укрити 2170 кутии (43 400 къса) цигари.

COMMENTS

WORDPRESS: 0