Над 4 часа и половина прокуратурата разпитва бившия шеф на „Булгаргаз“

Над 4 часа и половина прокуратурата разпитва бившия шеф на „Булгаргаз“

Разпитът му в Софийската градска прокуратура бе 4 часа и половина. Няма притеснения, отговорих на всички въпроси, които ми бяха зададени, обясних как

Разпитът му в Софийската градска прокуратура бе 4 часа и половина.
Няма притеснения, отговорих на всички въпроси, които ми бяха зададени, обясних как функционира газовия пазар, за договорите и доставките. Това каза в 14 часа бившият шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов на излизане от Софийската градска прокуратура. Разпитът му започна сутринта в 9:30 ч.

На няколко пъти той повтори, че отговорил на всички въпроси, които са му били задали, но не навлезе повече в конкретика, защото не може да изнася следствена тайна. Павлов отново каза, че дружество е било на печалба. Сега на 14 февруари предстоят изплащания. Според него топлофикациите трябва да бъдат компенсирани, защото заради мораториума ще претърпят загуби.

По повод на последната сделка от петък вечерта – за продажбата на газ за Румъния – той каза, че не бил запознал, тъй като от миналия четвъртък не е в дружеството.

Николай Павлов до днес беше под карантина. В тази ситуация го завари и освобождаването му от дружеството. За патрулката, която от дни стои пред дома му, той каза, че и тази сутрин тя била там и смята да се прибере, за да види дали е още на същото място. Той обаче не бил питал полицаите защо стоят пред жилището.

COMMENTS

WORDPRESS: 0