МВР пусна запис на Младен Маринов по време на негова среща с лица от криминалния свят

МВР пусна запис на Младен Маринов по време на негова среща с лица от криминалния свят

МВР пусна запис на бившия вътрешен министър Младен Маринов с криминалния контингент. Той е бил на среща със собствениците на охранителна фирма "Делта

МВР пусна запис на бившия вътрешен министър Младен Маринов с криминалния контингент. Той е бил на среща със собствениците на охранителна фирма „Делта гард“ и лица от криминалния контингент, стана ясно по време на брифинг на МВР.

Записът е от външно наблюдение в „Слънчев бряг“ по оперативна разработка от 2005 г. Един от собствениците на охранителната фирма е уволнен през 2006 г. от Първо районно управление заради контакти с Маргините и Митьо Очите. На срещата в „Слънчев бряг“ е присъствал и Станислав Недков-Стъки, както и двама полицейски служители, стана ясно от разпространената информация.

След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо.

Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления. Един от автомобилите, иззети от Илия Златанов и неговия син Явор Златанов, от охранителната фирма „Делта гард“ с участие на нейни представители, и с помощта на прокурори от Спецпрокуратурата, попада в дъщерята на бившия вътрешен министър на смешни цени, посочват още от ведомството.

От МВР допълниха, че последните седмици в ГДБОП се извършва разследване в две направления, обхващащи почти едни и същи лица – едното се отнася за участие на прокурори от Спецпрокуратурата във връзка с известния случай на „Осемте джуджета“, а другото направление е участието на един бивш служител на МВР, който впоследствие и издигнат от Бойко Борисов за министър на вътрешните работи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0