МВнР: Хутите се държат добре с пленените български моряци

МВнР: Хутите се държат добре с пленените български моряци

Българската страна в лицето на Министерство на външните работи и българските задгранични дипломатически представителства, в координация с други европе

Българската страна в лицето на Министерство на външните работи и българските задгранични дипломатически представителства, в координация с други европейски и международни структури, полага ежедневни усилия за разрешаването на казуса с отвлечените наши сънародници на кораба Galaxy Leader. Това коментираха от МВнР след запитване на bTV.
По последни данни нашите сънародници са в добро физическо и психическо състояние и към тях се отнасят добре.
МВнР съдейства за контакти на задържаните с роднините им. Към момента няма информация за освободени членове на екипажа.
“Загрижеността и усилията, положени от българската страна с всички законово регламентирани средства ще продължават, с цел завръщане в България на нашите сънародници”, посочват от външно министерстви.
Товарният кораб, частично собственост на израелски бизнесмен, беше отвлечен от йеменските хути в Червено море на 18 ноември, миналата година. Той е отдаден под наем от британска компания на японска компания.
Сред 25-членния екипаж на борда на кораба има различни националности – украинци, българи, филипинци и мексиканци, но не и израелци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0