Младеж открадна 3 коли за два дни, излезе от ареста и го спипаха с наркотици

Младеж открадна 3 коли за два дни, излезе от ареста и го спипаха с наркотици

В Районното управление на полицията в Търговище е установен мъж, извършил за два дни противозаконни отнемания на три МПС и една кражба. На 21 септемвр

В Районното управление на полицията в Търговище е установен мъж, извършил за два дни противозаконни отнемания на три МПС и една кражба. На 21 септември след проведени от криминалисти на управлението издирвателни и процесуално-следствени действия е установен 22-годишен мъж от Търговище, заподозрян в извършване на следните престъпления:
На 19 септември – противозаконно отнемане на лек автомобил „Мерцедес 208Д“ в Търговище, както и противозаконно отнемане на товарен автомобил „Пежо Боксер“ в същия град.
На 20 септември двата автомобила са били намерени изоставени на две различни улици в Търговище – без констатирани липси или нанесени по тях материални щети.
На 20 септември – противозаконно отнемане на лек автомобил „БМВ 520М“, също в Търговище.
Автомобилите, които е отнел противозаконно, са били паркирани и оставени отключени, с контактни ключове на таблото. В хода на разследването е установено още, че на 18 септември 22-годишният е извършил и кражба на мъжка чанта с намиращи се в нея документи, сумата от 160 лв. и други вещи, от паркиран на паркинг в централната част на гр. Търговище лек автомобил „Ситроен Берлинго“ .
Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс/за противозаконно отнемане на МПС/.
След освобождаването му след изтичане на 24-часовата мярка за задържане, при извършена на 23 септември около 01.30 ч полицейска проверка на същия на улица в централната част на гр. Търговище е установено, че той държи у себе си 0,58 грама бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред. Мъжът отново е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 354а от Наказателния кодекс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0